​Cruiser Magazine Nr. 5 - 2016

Bestill ditt eksemplar
HER
​Denne utgaven blir det siste på denne siden av nyttår og vi har siden starten lagd fem utgaver.

Vi snorker ikke lenge på sofaen, for neste års  utgave nr. 1 er langt på vei ferdig og er framme hos våre kjære abonnenter den 15. februar.
Aprilnummeret er også klar i layout og når vi er i gang i "skrivebobla" blir den også klar i løpet av noen kalde vinteruker.

Men nå er det klart for desemberutgaven av norges nye spreke og spennende motormagasin.
Vi har et par overraskelser på lur i denne utgaven. En er en bitteliten detalj som flere av dere lesere har ymtet frampå om. Dere vil se den når dere åpner bladet … Den andre er en ny artikkelserie som er døpt Cruiser's Corner. Det er foreløpig på en side og viser "smågodt" fra fjern og nær.

Første kjøretøy ut er Frank Pettersens svarte deilige 69 Chevelle. Vi er svake for den modellen og når vi nærmest løper på en så flott utgave, ja da blir det artikkel i Cruiser Magazine.
Svart er også Johna Jensens 40 Ford Coupe. Street Rod av aller beste merke og en versjon med absolutt alle klassiske trekk en slik vakker bil skal ha.
Så er vi klare med en Mercury igjen. Denne gangen en aldeles perfekt XR7 Convertible fra 1970. Når vi prater om Mercury her i landet er Gry Annette Stordahl aktuell og det er hun og bror Odd Roar som står bak restaureringen av denne nydelige bilen. Her er ingenting overlatt til tilfeldigheter kan vi love …

Vi går tilbake i tid og tar for oss Oddvin Skråmestås 1957 Chrysler 300C. En bil han først drømte om, så fikk kjøpe og til slutt restaurerte. Vi leser Oddvins dagbok og ser på hans perle av Forward Look.

Er det ikke rekruttering til motorhobbyen? Nei vel ... Vi møter nå stadig vekk på ungdom og yngre entusiaster og sjølsagt skal disse spennende karene og damene presenteres. I denne utgaven besøker vi klubben Jackals CC / MC som holder til på Fenstad på Romerike. En gjeng med masse kule kjøretøy og svært tiltalende holdning til vår hobby.

På Møre har vi møtt to kamerater med lidenskap for motorsykler fra England. Palle Rasmussen er delvis lam etter sykdom men er allikevel å regne som spesialist på Brit-Bike. Selv restaurerer han sykler, i sin egen stue, med en hand …
John Louis Gundersen er Palles kompis og kjører en av 330 lagde 1963 BSA Scrambler.

Vi viser enda mer ungdom med motorhobby og Fredrik Sandbo er en kreativ representant for hobbyen med sin sjeldne 1952 Chevrolet Bel Air Hardtop Coupe. Ikke helt original og egentlig en bil "just for fun".

På våre turer langs norske landeveier stopper vi for å spise. Ett av de stedene ble i sommer Er-An Veikro ved Os sør for Bergen. Artikkelen har fått tittel God mat og rock'n roll.

Vi spanderer på oss et besøk hos en amerikaner i denne utgaven og vi har valgt å vise en legende innen motorbygging, nemlig Ray Barton og hans Hemi heaven. Det lille motorverkstedet bygger de beste og raskeste motorene til dragracing og som navnet sier er de av typen Hemi. Vi besøkte Ray og sønnen Dave i april i vår.

Vi farter rundt på treff over hele landet og denne gangen har vi en rapport fra årets Nordic Van Nationals på Nesbyen i Hallingdalen.

Norge består av masse bygder. Hva er mer praktisk der enn en real amerikansk pickup truck? Geir Egil Fredriksen fra Gausdal nord for Lillehammer har en 1969 Ford F-100 Ranger til å kjøre ved med.
Og Street Legal. Møt Fredriksens råskinn av en gardsbil i vår desemberutgave.

Så har vi gleden av å presentere en godbit av det sjeldne slaget. Faktisk er dette en bil som knapt er publisert i noe motormagasin overhodet. Amerikaneren Roy Drapal kom hjem fra krigen i 1946 og startet å bygge hot rod. Han var ferdig i 1955 og Roy har beholdt den helt urørt i alle år. Vi møtte Roy i en alder av 89 år med sin kjære hot rod. Trolig kan vi skrive at Cruiser Magazine publiserer Roy og bilen for første gang utenfor USA.

Aarnes Cruise-In er et treff etter vår smak med pent vær! Og mange flotte biler i en uhøytidelig atmosfære.  

I Arendal møter vi en 1968 Dodge Charger med hull i panseret. Restaurert fra bunn til topp og tilført en kraftplugg av en motor med kompressor stikkende opp gjennom panseret. Eli og Freddy Christiansen tar med barnebarn i barnesete i baksofaen på sin muskelbil. Så rett, så rett …

 Mer ungdom. Daniel Botnedal fra Bergen er ikke gamle pjokken men kjører en bil på størrelse med et norsk kjøkken. Vi prater om en 1958 Lincoln på 12 kvm grunnflate. Patinert og vakker.

Patinert er også Wilma, den gamle drosjen og russebilen fra Verdal som sto i en låve i 50 år. Roger Backlund fikk kjøpe henne og nå er Wilma på skilter og viser seg fram som et slags tidsdokument med en aning hot rod krydder. Vil du se en 1930 Ford slik den var da den ble parkert i 1965 har du sjansen her.

Rune Stubrud skriver om bil og musikk og denne gangen ser og hører han på filmen Siste natten med gjengen.

Vi avslutter vårt desembernummer med et besøk på Oslo Motor Show, norges største og viktigste arena for kreative motorentusiaster.

Bestill ditt eksemplar
HER